De kleine vrouw is uniek als het om afvallen gaat

De kleine vrouw is uniek als het om afvallen gaat

 

Misschien herken je het wel. Je hebt standaard een krukje nodig om bij het bovenste keukenkastje te kunnen. In winkels moet je regelmatig aan andere mensen vragen of ze iets voor je uit het bovenste schap willen pakken. Als je nieuwe kleding koopt moet die vaak worden ingekort. Zomaar wat voorbeelden van dingen waar je als kleine(re) vrouw met een lengte tot 1.67 meter in het dagelijks leven tegenaan loopt. Maar wist je dat je ook op een ander belangrijk vlak uniek bent? Afvallen is voor kleinere vrouwen namelijk veel lastiger. Ik ga je uitleggen hoe dat komt.

Misschien is het je al eens opgevallen dat afvallen voor jou allesbehalve vanzelf gaat.
Het kan heel frustrerend zijn om te merken dat je (langere) vriendinnen wel resultaat bereiken met een aanpassing in hun voedingspatroon, terwijl jouw kleren maar niet minder strak gaan zitten en de weegschaal op een bepaald getal blijft hangen.
Grote kans dat je de gezondere leefstijl op deze manier niet volhoudt, want het lijkt toch geen effect te hebben. Je vervalt weer in je oude gewoontes en zo is het cirkeltje rond.

 

Meer moeite met afvallen

Hoe komt het dat je als kleinere vrouw meer moeite hebt om af te vallen? Dat heeft voor een groot deel te maken met de balans tussen je energie-inname en de hoeveelheid energie die je verbruikt. De Amerikaanse arts Craig Pernick legt in het tijdschrift ‘Women’s Health’ uit dat een gemiddelde vrouw als ze de hele dag op bed zou blijven liggen ongeveer 1400 calorieën verbrandt. Vrouwen die kleiner zijn en precies hetzelfde doen verbranden minder calorieën, langere vrouwen verbranden er meer. Een vrouw van 1.52 meter bijvoorbeeld, zou maar 1200 calorieën verbranden. Een lange vrouw kan liggend wel 1750 calorieën verbranden.

 

Porties niet afgestemd op de kleinere vrouw

Wat je lichaam in rust minimaal nodig heeft om te overleven kost bij langere vrouwen over het algemeen dus meer energie dan bij kleinere vrouwen. Het gevolg is dat je als kleinere vrouw een strikter dieet moet volgen om af te vallen. Op zich hoeft dat geen probleem te zijn, maar als je je bedenkt dat de portiegrootte in restaurants, in recepten en in de voedingsrichtlijnen van diëten is gebaseerd op een vrouw van gemiddelde lengte, dan begrijp je waar het probleem zit.

Behalve het energieverbruik van je lichaam speelt ook eetlust een rol. Als we puur fysiek kijken zou je als kleinere vrouw uit jezelf minder eten dan iemand die langer is. Veel vrouwen eten echter standaard grotere porties omdat ze dit gewend zijn. Ze negeren daarmee dus eigenlijk onbewust hun natuurlijke verzadigingsgevoel waardoor ze meer eten dan ze nodig hebben en dus niet of moeilijker afvallen.

 

Ik kan je helpen

Als kleinere vrouw – ik ben zelf 1.63 meter – weet ik hoe lastig het is om af te vallen, of het gewicht waar je blij mee bent vast te houden. Gedurende mijn loopbaan heb ik al meer dan 5500 vrouwen begeleid bij het afslanken en merkte ik dat de groep vrouwen kleiner dan 1.67 veel meer moeite had om af te vallen.

Om die reden heb ik een afslankprogramma ontwikkeld dat helemaal is afgestemd op de kleinere vrouw: ‘Slank met succes’. Met dit programma help ik jou als kleinere vrouw om nu eindelijk eens wél succesvol af te vallen en geef ik je handvatten waarmee je je ideale gewicht een leven lang vast kunt houden.

Het programma bestaat onder andere uit een voedingsadvies op maat, 1-op-1 intakebegeleiding, zes keer Q&A’s online en twee inspirerende masterclasses. Wil je meer lezen over dit programma of wil je je direct aanmelden, klik dan hier. Ik kijk ernaar uit om je te ontmoeten!

De kleine vrouw is uniek
Naar de inhoud springen