Tips om de eetlust te bevorderen.

  • ‘S middags een half uur voor de warme maaltijd een klein kopje 100-125ml bouillon geven. Dit ook doen vóór het lunchen. 
  • Zorg voor variatie in temperatuur: warm-koud en in smaak: zoet-hartig. 
  • Zorg voor diverse kleuren op het bord. bijvoorbeeld 2 kleuren groenten. 
  • Neem fris zure gerechten zoals een (klein) glas vruchtensap of tomatensap of een stukje fruit. Dit kan de eetlust stimuleren. 
  • Verdeel je eten goed over de dag, eet om de 2 à 3 uur iets. 
  • Gebruik niet te veel producten die snel een vol gevoel geven. Producten die een vol gevoel zouden kunnen geven zijn bijvoorbeeld donker volkorenbrood of rauwkost. 
  • Maak het eten gezellig, dek de tafel eventueel feestelijk en neem er de tijd voor;Schep niet te veel op, dat remt ook de eetlust. 
  • Je kunt beter twee keer een kleine hoeveelheid opscheppen. 
  • Zit gezamenlijk aan tafel te eten en schep ook op aan tafel, het blijkt dat je dan onbewust meer eet. 

 

Skip to content