Succesverhaal van Annelies van der Pol.

Succesverhaal van Annelies 

Annelies is 48 jaar
1.63m en woont met haar dochter van 18 jaar.
Ik wilde graag afvallen en een gezonder lijf.
Verloor 7 kilo in 7 maanden ondanks de fybromyalgie, de ME/CVS (dit staat ook bekend als het Chronisch Vermoeidheids Syndroom met als grootste klacht naast het uitgeput zijn, pijn).
Samen met mijn diëtist Olivia ben ik al 7 kilo afgevallen. 

Vroeger had ik een goed gewicht van 54 kilo passende bij mijn lengte van1.63m. In 7 jaar tijd ben ik 12 kilo’s aangekomen, maar daar is nu verandering in gekomen!
 

Waarom? 

Ik was vroeger sportief maar door mijn fybromyalgie heb ik best veel klachten bijgekregen waardoor ik eigenlijk niet meer zo goed en vaak kan sporten. Ik heb bijna dagelijks hoofdpijn, vermoeidheid en concentreren gaat niet meer zo lekker. 

Mijn motivatie om af te vallen was mijn vader omdat hij op veel te jonge leeftijd is overladen aan hartklachten. Ik wilde een gezonder lijf, minder buikvet hebben en me lekkerder voelen in mijn lichaam. Maatje 36 hoef ik niet meer maar mijn doel is om 59 kilo te wegen. 

“Ik ben al 7 kilo kwijt” 

Ik kwam bij Olivia met 68 kilo en ik weeg nu al: 61 kilo! Ik ben dus al 7 kilo kwijt in 7 maanden. Nu nog mijn laatste 2 kilo’s afvallen en dan ben ik klaar. 

Dit is voor mij de eerste keer dat ik bij een diëtist afslank. Ik weet nu wat en hoeveel ik mag eten om af te vallen. Olivia meet mij op elke afspraak hoeveel ik echt in vet ben afgevallen en dit geeft mij naast mijn persoonlijk voedingsadvies veel steun. Ik val af met gewoon eten, een persoonlijk voedingsadvies van 1300 kcalorieën wat helemaal op mij is afgestemd. Ik heb puur mijn eet- en levensstijl aangepast, gezonder gaan eten, meer groenten en fruit en meer bewegen bij de fysio. 

Eten 

De start was best moeilijk om bewuste keuzes te maken wat mag nu wel en niet mag? Eigenlijk gaat het er niet alleen om wat je eet maar vooral in welke mate je het eet. Toen ik dat door had werd het gemakkelijker voor mij om vol te houden. 

In mijn afvalstrijd vond ik het eten van veel groenten heel moeilijk. 250 gram is best veel maar ik verdeel het over de dag: 150 gram ‘s avonds en 100 gram rauwkost zoals tomaatjes, komkommer, door de dag heen. Hierdoor heb ik door de dag heen minder honger en snaai ik minder. 

Mijn koelkast heeft een magere en een ‘vette’ sectie. De ‘vette’ sectie is voor mijn dochter omdat zij moet aankomen in gewicht. En dat is soms best wel moeilijk voor mij om daar van af te blijven. 

De begeleiding van een diëtist bij het afslanken is voor mij onmisbaar omdat zij hele goede tips geeft wat wel en wat liever niet. Ik ben bijvoorbeeld dol op Chinees eten. Olivia heeft mij tips gegeven wat ik van de Chinees kan bestellen en wat absoluut vetbommetjes zijn. Op deze manier kan ik dus gewoon Chinees blijven eten. 

Groetjes, 

Annelies 

Skip to content