Werkwijze Diet Plus

1e consult / intake spreekuur

Je hebt de eerste stap gezet. Super! Uiteraard ben je van harte welkom in één van onze vijf praktijken. Jij gaat het doen maar wij staan ‘gewapend’ met kennis, kunde en behulpzaamheid voor je klaar. Het eerste gesprek duurt ongeveer een uur. In dit consult vindt een anamnese (vraaggesprek) plaats waarbij we informatie verzamelen over je klachten en persoonlijke omstandigheden. We stellen je huidige voedings-, bewegings- en leefgewoonten vast en beoordelen dit. Daarnaast doen we een uitgebreide lichaamsanalyse waarbij je vetpercentage, vochtpercentage, spiermassa, BMI en ruststofwisseling (de hoeveelheid calorieën die je verbrandt in rust per 24 uur) worden gemeten. Zo krijgen we meteen inzicht in jouw algehele gesteldheid. Aan de hand hiervan stellen wij in goed overleg met jou een persoonlijk behandelplan met een voedingsadvies (dieet) en beweegadvies op. Dit biedt meteen veel houvast. Onze ervaring leert dat dit ook de motivatie verhoogt! Een voedingsadvies (of dieet) bestaat uit een voor jou op maat gemaakt voorbeelddagmenu, of een dieetlijst, zodat er voldoende variatie in je voeding ontstaat. Wil je hierbij ook mondelinge of schriftelijke tips over de aanpassingen in je voeding dan doen we dat. Soms is het wel zo fijn om heel praktisch en concreet te weten wat nou toch te eten!

 

2e Consult

Het tweede consult is twee à drie weken na het eerste consult. Opnieuw vindt er een lichaamsanalyse plaats. We bespreken met je hoe het is gegaan en adviseren je hoe verder te gaan. Indien je via een verwijzing bent gekomen rapporteren we schriftelijk jouw status aan de verwijzende arts.

Vervolgconsulten

De vervolgconsulten duren 20 à 25 minuten en worden elke 2 tot 4 weken in overleg ingepland. Tijdens deze afspraken vindt steeds een nieuwe lichaamsanalyse plaats en zo nodig worden de adviezen voor jou bijgesteld. We besteden ‘onderweg’ regelmatig aandacht aan het verbreden van je kennis over voeding. Zo leer je goed te variëren. Ook helpen we je die onduidelijke etiketten beter te leren lezen en zelfs om in restaurants gezondere keuzes te maken. Dit laatste doen we heel praktisch met menukaart-oefeningen! ‘Last but not least’ schenken we veel aandacht aan je motivatie en coachen we je gewenste gedragsverandering. Beter weten te eten gaat over meer dan weten wat te eten!