1e consult / intake spreekuur

Je hebt de eerste stap gezet. Super! Uiteraard ben je van harte welkom in één van mijn 4 praktijken. Jij gaat het doen maar ik sta ‘gewapend’ met kennis, kunde en behulpzaamheid voor je klaar. Het eerste gesprek duurt ongeveer 60-75 minuten. Dit is inclusief uitwerktijd voor registratie, exclusief dieetadvies. Zowel de consulttijd als de uitwerktijd wordt in rekening gebracht; dit geldt voor zowel eerste als vervolgconsulten.

Er vindt een anamnese (vraaggesprek) plaats waarbij ik informatie verzamel over je hulpvraag, klachten en persoonlijke omstandigheden. Ik stel je huidige voedings-, bewegings- en leefgewoonten vast en beoordeel dit. Daarnaast doe ik een uitgebreide lichaamsanalyse waarbij je vetpercentage, vochtpercentage, spiermassa, BMI en ruststofwisseling (de hoeveelheid calorieën die je verbrandt in rust per 24 uur) worden gemeten. Zo krijg ik meteen inzicht in jouw algehele gesteldheid. Aan de hand hiervan stel ik in goed overleg met jou een persoonlijk behandelplan met een voedingsadvies (dieet) en beweegadvies op. Dit biedt meteen veel houvast. Mijn ervaring leert dat dit ook de motivatie verhoogt! Een voedingsadvies (of dieet) bestaat uit een voor jou op maat gemaakt voorbeelddagmenu, of een dieetlijst, zodat er voldoende variatie in je voeding ontstaat. Wil je hierbij ook mondelinge of schriftelijke tips over de aanpassingen in je voeding dan doen we dat. Soms is het wel zo fijn om heel praktisch en concreet te weten wat nou toch te eten!


2e Consult

Het tweede consult is twee à drie weken na het eerste consult. Opnieuw vindt er een lichaamsanalyse plaats. We bespreken met je hoe het is gegaan en adviseren je hoe verder te gaan.

Vervolgafspraken

De vervolgafspraken duren gemiddeld 20 à 25 minuten en worden elke 2 tot 4 weken in overleg ingepland. Soms vergt een afspraak meer tijd omdat je bijvoorbeeld veel vragen hebt. Deze tijd wordt dan ook als consulttijd doorberekend. *Een kort-/weegafspraak van 15 minuten is mogelijk en dit kan alleen met wekelijkse afspraken. Telefonische of e-mailafspraken worden ook als consult doorberekend. Hier wordt in het dossier verslag van gemaakt.

Tijdens de afspraken vindt steeds een nieuwe lichaamsanalyse plaats en zo nodig worden de adviezen voor jou bijgesteld. Ik besteed ‘onderweg’ regelmatig aandacht aan het verbreden van je kennis over voeding. Zo leer je goed te variëren. Ook help ikje die onduidelijke etiketten beter te leren lezen en zelfs om in restaurants gezondere keuzes te maken. Dit laatste doe ik heel praktisch met menukaart-oefeningen! ‘Last but not least’, schenk ik veel aandacht aan je motivatie en coach ik je gewenste gedragsverandering.

De Walk & Talk afspraken

Als je door mij wordt begeleid dan is voor mij bewegen net zo belangrijk als voeding. Dus moedig ik mijn klanten aan om het afslanken te combineren met de rustige omgeving van het bos en de wijk. De Walk & Talk afspraken brengen je lekker in beweging en verhogen ook nog het gelukshormoon (de endorfinen). Doe je ook mee aan een wandeling buiten langs de mooie tuinen of in het bos? Al wandelend bespreek je je voedingswensen en je voedingsknelpunten met mij. Voorafgaand wordt het weeg – en meetmoment gedaan op de praktijk. Bij DietPus kun je gelijk in beweging komen, letterlijk en figuurlijk!

Maak afspraak

Tarieven

DienstTijdsduurPrijs
1e Consult/Intakespreekuur/screening

Persoonlijk Voedingsadvies ( 1 diagnose)

Persoonlijk Voedingsadvies ( 2 diagnoses)

Persoonlijk Voedingsadvies (3-4 diagnoses)

60 min.

45 min.

60 min.

90 min

€ 97,00

€ 72,75

€ 97,00

€ 145,50

Vervolg AfsprakenPer 25 min.€ 48,50
Toeslag voor huisbezoek€ 28,00
BedrijfsbegeleidingOp aanvraag
Telefonisch/Email consultPer 15 min.€ 24,25
AfslankpakkettenOp aanvraag
Diëtistenverklaring voor de belastingdienst; Dit kunnen wij niet bij de zorgverzekeraar declareren, maar kost ons wel tijd en vragen we u daarvoor € 24,25 te betalen15 min.€ 24,25
Administratieve verzoeken (verslag voor bariatrie, huisarts, specialisten e.d.) Hier bieden we graag onze hulp bij. Maar dit kunnen wij niet bij de zorgverzekeraar declareren maar kost ons wel tijd en vragen we u daarvoor € 48,50 te betalen. U ontvangt hiervoor een betaalverzoek.30 min.€ 48,50

Vergoeding dietist door verzekering 2021

In 2021 zit de vergoeding voor begeleiding door een dietist in het basispakket. Drie uur per kalenderjaar wordt vanuit het basispakket vergoed. Het is hierbij belangrijk dat de reden van het bezoek aan de dietist een medische achtergrond heeft. Een verwijzing van de (huis)arts is NIET MEER noodzakelijk. Veel zorgverzekeraars vergoeden de dietist daarnaast nog vanuit hun aanvullende pakketten. Klik hier voor het overzicht van de vergoedingen diëtist in 2020. 

Kosten voor diëtistenverklaringen voor de Belastingdienst en andere instantie

Veel mensen geven bijzondere kosten op bij de belastingen, in verband met gezondheidsproblemen. De Belastingdienst vraagt dan meestal een handtekening of verklaring van de diëtist. Ook voor andere bijzondere voorzieningen wordt soms informatie van de diëtist gevraagd. Deze verklaring/handtekening wil ik natuurlijk aan je geven. Maar aangezien ik dit niet bij de zorgverzekeraar kan declareren, en het mij wel tijd kost, vraag ik je daarvoor €24,25 te betalen.

Dieetkosten en de belastingdienst

Als je een dieet volgt op voorschrift van de diëtist en je doet belastingaangifte, dan mag je in sommige gevallen de kosten van jouw inkomen aftrekken. Je hebt een dieetbevestiging nodig van jouw diëtist of arts áls de belastingdienst er om vraagt. Het vaste bedrag staat in de dieetlijst. Staat jouw dieet daar niet in, dan kun je geen bedrag aftrekken.

Meer info