Ik merkte dat afvallen niet zonder slag of stoot gaat

Ik wilde al een tijdje graag afvallen alleen ik had altijd wel een reden om niet te hoeven beginnen. Bijvoorbeeld dat ik het niet nodig vond. Uiteindelijk heb ik de stap toch gezet en ben ik begonnen met afvallen. Ik ben toen begonnen met sporten bij de sportschool, dit doe ik twee keer per week. Ik wilde graag gezonder eten en mate leren eten en ik wilde graag afvallen omdat dit beter is voor mijn gezondheid. Ik ben toen hulp gaan zoeken van een diëtiste. Zo kwam ik bij DietPlus uit. Ik kreeg eerst een intake gesprek bij DietPlus en ik vertelde mijn doel namelijk 30 kilo afvallen en op mijn gezonde gewicht komen door gezond te eten. Toen werd een voedingslijst gemaakt voor mij en zo ben ik begonnen met af te vallen

Dit ging helaas niet zonder slag of stoot. Ik merkte dat ik het lastig vond en nog steeds vind om niet veel te snoepen zoals koek of chips. Vooral in het weekend vind ik het lastig om dingen te laten staan en een gezonde keuze te maken zoals een stuk fruit te nemen. Als ik het lastig vind om ongezond eten te laten staan denk ik aan mijn doel om af te vallen en dit motiveert mij om door te zetten en niet af te haken.

Waar ik trots op ben is dat ik nu al 13 kilo afgevallen ben sinds ik ben begonnen met afvallen. Ik voel mij hierdoor fitter en ik vind het fijn dat ik niet meer zo snel hijg als inspannende dingen doe zoals de trap op oplopen. Zelf werk ik in de zorg en ik houdt het werk langer voor doordat ik ben gaan afvallen.

Wat ik geleerd heb is dat ik meer moest gaan eten tijdens het afvallen. Ik vond dit in het begin lastig en apart dat ik meer moest gaan eten terwijl ik wilde afvallen. Ik heb hierdoor ook geleerd om gezonde keuzes te maken en dat snoepen best mag zolang je het maar met mate doet.

Claudia van der Pol

Olivia en Raci

wkkgz-it2-2
biamed-wit
equilibre3-2