Ken je dat gevoel?

Dat je eigenlijk teveel meesjouwd van jou….van jezelf…dat die kilo’s in de afgelopen tijd (zijn het maanden of inmiddels al jaren?), allang niet meer zijn om blij van te worden. Sterker nog, je eigenlijk inmiddels steeds verdrietiger maken. Dat de keuze van je kleding beperkter wordt, de broeken wéér een maatje groter werden aangeschaft en de big shirts zo lekker zitten.
Ja….ik maakte het mezelf ook wijs dat dat nu eenmaal gebeurd na je 40ste.
Tot ik er helemaal klaar mee was.

Eerdere ervaringen

Mijn ervaringen eerder in mijn leven met afvallen waren nooit positief. Het leek zelfs wel alsof ik daarna met extra kilo’s thuis kwam ipv dat ze eraf gingen.
Door een gehaast, druk en ongezond leven met medicatie en veel stress was ik de afgelopen jaren niet meer compatible met mijn lichaam.
Ik probeerde wel eens wat in de vorm van shakes en afval-pleisters maar dit bracht mij nooit het beoogde resultaat. En nog maar niet te beginnen over de frustratie die dat weer opleverde.

Dietplus

Je zult begrijpen dat toen ik bij DIETPLUS mijn intake gesprek had, ik eerlijk vertelde er nogal sceptisch tegenover te staan. Mijn probleem zat niet in teveel eten. Eerder in het niet consequent eten. Mijn verbranding was niet actief.
Maar….een lieve collega van mij was écht 16 kilo afgevallen in een niet te lange periode en ze zag er zo mooi uit. Dat wilde ik ook. Moest het nu toch iig écht proberen.
En Olivia daagde mij uit door naar mij te luisteren. Ook naar de criticus in mij. Geen pushen. Enkel mijn doelen aangehoord, want ik wilde echt voor 10 kilo minder gaan.

En ik ben er vol voor gegaan!

Na 2 weken was ik al 3 kilo minder. Dat stimuleerde enorm. Daarnaast sportte ik 2x per week en was consequent. Ik zag spieren opkomen op plekken die ik jaren niet meer had gezien en dat sterkte me opnieuw.
Ik werd ook creatief, want mijn kinderen zaten heerlijke maaltijden en ander lekkers te eten.
Na mijn 8 kilo minder gunde ik mezelf af een toe ook iets. Ik was er eerlijk over….naar mezelf. En ik vertelde het Olivia ook. Bij vervolg afspraken bleek dit geen desastreuze gevolgen te hebben, maar ik zette ook steeds opnieuw in.

Was het zwaar?

Ja, het begin vond ik zwaar. Die eerste 2 dagen waar ik ineens 5 eet- momenten moest aanhouden. Terwijl ik daarvoor 2x at. Ik moest er wel inkomen. Maar ik had mijn duidelijke doelen. Daar hield ik mij aan vast. Na de eerste 2 weken zag ik dat ik het kon en zette ik door. En hoe gaaf was het niet om iedere meting weer een stukje dichter bij mijn doel te zijn gekomen.
Binnen mijn gestelde termijn was ik 10 kilo afgevallen, voelde ik mij fijn en kon ik trots mijn bikini aan op vakantie. Wat voelde ik me anders.
Inmiddels heb ik de maaltijdshakes als basis gesteld om mijn dag mee te beginnen. Mijn lichaam doet het er goed op en een boterham op de vroege ochtend kreeg ik toch nooit weg. In mijn drukke werk pak ik bij gebrek aan tijd ook regelmatig de chocolade-reep. Zo krijg ik iig de juiste voedingsstoffen binnen en blijft mijn verbranding actief.

Ik ben zo blij en trots op mezelf.

Maar ik wil Olivia vanwege haar fijne benadering, support, uitleg en “het er gewoon zijn’ ook heel hartelijk bedanken.
Een trotse DIETPLUS-cliënte.
Monique Kurver

Olivia en Raci

wkkgz-it2-2
biamed-wit
equilibre3-2