De eettip voor pasen.

Maak je eigen keuzes en doe gewoon mee of niet! 

Het valt me op dat mensen die een dieet volgen een heel spastisch denkpatroon hebben met feest- en verjaardagen. De omgeving speelt daar ook een belangrijke rol in mee en deze drukt je in een bepaalde hoek met hun opmerkingen zoals: doe niet zo flauw je kan toch mee eten of neem nou een wijntje.
Laat jij je op feestdagen ook helemaal gaan omdat je vindt dat je er ook recht op hebt om ook te genieten toch?!
Nadeel van dit gedragspatroon is, is dat je te lang in dit gedrags-/eetpatroon blijft hangen en dan val je deze week niet af maar je komt dan eerder aan.
Doe niet spastisch maar maak zelf je eigen keuzes. Kies er zelf voor om gewoon mee te doen en sta jezelf toe om een beetje/een stukje te nemen en te proeven. Ook al ben je ‘op dieet’ of aan het lijnen, het is doodnormaal dat je kan genieten op dit soorten dagen dat je met je familie en vrienden samen bent, maar jij maakt die keuze en niet je omgeving. 


Je zult merken, wanneer je jezelf toestaat en ervoor kiest om ‘mee te doen’ op een feestdag, dan is er geen schuldgevoel. Dit voorkomt ook overeten of geen rem hebben.
 

Dit zal misschien de eerste keer niet helemaal goed gaan en dat je toch nog iets teveel opschept en eet. 

Maar oefening baart echt mooie kunst. 

Blijf dus oefenen, maak dus een je eigen keuzes wat je wel of niet eet. Sta jezelf toe dat je meedoet en mee-eet (met mate) op feestdagen, feestjes en verjaardagen. 

Ik wens je een fijne Pasen! 

Liefs Olivia 

Skip to content