Boost jouw afslankmotivatie met deze 3 tips!  

Kan jouw afslankmotivatie wel een boost gebruiken? Ik geef je 3 tips!

De eerste paar maanden van het jaar zitten er alweer op. Misschien was je vol goede moed begonnen, maar merk je dat de focus op gezond leven sindsdien wat is afgenomen. Het kan ook zijn dat je al eens eerder succesvol bent afgevallen, maar dat de verloren kilo’s er in de loop der tijd langzaam weer zijn aangekomen. Je voelt in ieder geval dat het tijd is om die knop (opnieuw) om te zetten. Ik geef je 3 motivatietips die je daarbij zeker kunnen helpen!

 

Tip 1: Stel je voor hoe het voelt als je je droomgewicht hebt bereikt

 

Wanneer je al ooit succesvol bent afgevallen dan weet je hoe het voelt om je overtollige kilo’s kwijt te zijn. Je kleding zit losser, je voelt je energie toenemen en kijkt weer met meer plezier in de spiegel. Ben je na het afvallen weer wat aangekomen of merk je dat je motivatie een beetje is weggezakt? Doe dan de volgende oefening:

Probeer je levendig voor te stellen hoe het zou zijn als je je droomgewicht hebt bereikt. Hoe voel je je? Wat ga je doen? Hoe ziet je spiegelbeeld eruit? Probeer dit beeld zo helder mogelijk te maken voor jezelf. Door het op te schrijven en regelmatig na te lezen versterk je het effect van deze oefening nog meer.

 

Tip 2: Focus niet alleen op het eindresultaat, maar ook op de weg ernaartoe

 

Het is ontzettend verleidelijk om alleen maar te denken aan dat ideale gewicht of die kledingmaat waar je uiteindelijk zo graag in zou willen passen. Toch is het om gemotiveerd te blijven heel belangrijk dat je jezelf ook tussentijds haalbare doelen stelt. Doelen die je stap voor stap naar dat eindresultaat toe helpen. Door je tussentijdse doelen te behalen, bereik je succeservaringen op de weg naar je einddoel. En dat is wat je motivatie hooghoudt en zorgt dat je niet verslapt. Ook maken tussendoelen het einddoel ‘behapbaar’, zeker als je veel meer dan een paar kilo wilt verliezen.

 

Tip 3: Schakel hulp in voor inzicht en een steuntje in de rug

 

Soms lukt het je niet om het helemaal zelf te doen. Schaam je niet, want je bent lang niet de enige. Het kan dan helpen als er iemand met je meekijkt die je helpt je valkuilen te ontdekken en nieuwe stappen te zetten om toe te werken naar je uiteindelijke doel: het bereiken én behouden van een slanker en gezonder lichaam. Dit onder ogen durven zien en de stap zetten naar passende hulp is niet alleen slim, maar ook nog eens ontzettend stoer!

 

Om jou een steuntje in de rug én (hernieuwde) motivatie te geven voor het afslanken heb ik de All-In-1 Boostsessieontwikkeld. In deze sessie, die in totaal ongeveer 3,5 uur duurt, bekijken we de pijlers die nodig zijn om het gezond eten en afslanken vol te houden. Ook stellen we vast wat jouw valkuilen zijn en hoe je ze kunt oplossen. Ik laat je zien welke afslankmethode bij jou past en stel een persoonlijk voedingsadvies op dat is afgestemd op jouw leeftijd, leefstijl, lengte en geslacht. Aan het eind van de sessie heb je belangrijke stappen gemaakt die je het inzicht en de motivatie geven om succesvol af te slanken.

 

Wil je meer weten over de All-In-1 Boostsessie of twijfel je nog of het iets voor jou is? Neem gerust contact met me op. Dan kijken we aan de hand van jouw situatie, wensen en doelen of ik jou kan helpen.

 

 

Naar de inhoud springen