SUIKERVRIJE LAVA CAKE

Suikervrije lava cake

In het kader van de suikervrij eten een smeuïge suikerrvrije lava cake.

Je hebt nodig:

200 gram pure chocola ( zo puur mogelijk)

120 gram boter

4 eieren

1 eigeel

50 gram zoetstof: tagatesse

30 g maïzena

30 gram boekweitmeel

4 el. Melk (halfvol)

Bereiding

verwarm de oven voor op 200 graden

vet 6 muffin bakjes in.

Smelt de chocola onder constant roeren samen met de boter op laag vuur totdat de chocola gesmolten is. Doe het vuur uit.

Pak een kom en meng de eieren, eigeel en de zoetstof goed samen.

Voeg de maïzena, boekweitmeel aan het eimengsel toe en meng alles goed samen totdat het een geheel is

 

Warm de melk even op in een pannetje (niet laten koken). Haal de pan van het vuur af.

Voeg de warme melk langzaam aan het eimengsel onder goed roeren toe zodat de eieren niet gaar worden.

Voeg daarna de gesmolten chocola onder goed roeren toe aan het eimengsel.

Doe het beslag in de muffinbakjes en bak de lava cakejes in 12-15 minuten gaar.

Zorg ervoor dat de cakejes niet te lang in de oven blijven anders zijn ze niet meer vloeibaar/zacht van binnen.