Afvallen met plezier? Ja, dat kan!

Bezig zijn met afvallen klinkt in eerste instantie misschien niet als iets waar je heel blij van wordt. Wanneer je in het verleden met tegenvallende resultaten te maken hebt gehad, zie je er misschien zelfs als een berg tegenop om een nieuwe poging te wagen. Gelukkig hoeft afvallen echt geen marteling te zijn. Sterker nog, ik ben ervan overtuigd dat je met plezier kunt afvallen en dat dit je kansen op succes enorm vergroot. Hoe dat zit? Dat lees je in deze blog.

 

Laten we het eerst even hebben over dat plezier. Want waarom zou afvallen eigenlijk leuk moeten zijn? Om op de lange termijn gewicht te verliezen, is het belangrijk dat je het afvallen volhoudt. En iets volhouden lukt nu eenmaal veel beter als het iets is waar je plezier in hebt. Als je jezelf elke dag moet martelen om je aan je afspraken te houden is dat niet alleen vermoeiend, je houdt het op den duur gewoon niet meer vol. Je hebt er de kracht niet meer voor en valt terug in je oude gewoontes en patronen.

En dan is er nog een ander leuk voordeel wanneer je met plezier afvalt, namelijk je valt ook sneller af. Plezier in het afvallen houdt o.a. in dat je jezelf toestaat om die heerlijke chocoladetaart te eten, ook tijdens het afvallen. Dit heeft te maken hoe ons brein werkt, ons brein heeft dan blije gevoelens wat weer invloed heeft op onze hormoonhuishouding waardoor je sneller afvalt en je dieetplannen ook langer volhoudt.

Plezier in het afvallen

Wie er plezier in heeft om gezonder te leven houdt dit veel gemakkelijker en ook langer vol. Eigenlijk kan niets je weerhouden van het bereiken van je doel. Je gaat ervoor! ‘Ja, dat is makkelijker gezegd dan gedaan, Olivia.’ Ik snap je! Maar om dat plezier te leren ervaren kun je wel een aantal dingen doen. En ik ga je daarbij helpen. Zo is het allereerst belangrijk om een duidelijk doel te hebben. Dit doel moet meetbaar zijn, maar ook realistisch. Samen bepalen we jouw doel en welke weg je gaat bewandelen om je doel te bereiken. Je hebt niet alleen succes als je je einddoel hebt bereikt, maar ook alle tussenliggende succesmomenten geven je een goed gevoel en motiveren je om door te gaan.

Guilty pleasures

Het grootste probleem voor veel mensen is het moeten laten staan van alles wat ze zo graag eten of drinken. Natuurlijk zijn er om af te vallen aanpassingen nodig in je voedingspatroon, maar om met plezier te blijven afvallen vind ik het belangrijk dat we ervoor zorgen dat jij de dingen die je ontzettend lekker vindt, je ultieme guilty pleasures, niet volledig uit je leven hoeft te bannen. Dit doe ik door ze op te nemen in jouw persoonlijke voedingsplan. Wedden dat je het dieet hierdoor makkelijker volhoudt en je met meer plezier bezig bent met afvallen? Je zult namelijk merken dat je nog steeds van je guilty pleasures kunt genieten en tegelijkertijd succesvol afvalt. Hoe leuk is dat?!

Wil jij ook afvallen met plezier?

 

Is het je in het verleden niet gelukt om met plezier succesvol af te vallen en vind je dat het hoog tijd is dat de knop om gaat? Neem gerust contact met me op, dan vertel ik je meer over mijn afslanktraject en hoe ik jou kan helpen om dit keer wel met een positieve mindset de kilo’s kwijt te raken en je doel te bereiken.

 

Naar de inhoud springen