5 manieren om 2022 nog steeds slanker te eindigen

Nog een 5 weken te gaan tot het einde van het jaar.

Er zijn nog volop kansen om het jaar slanker en sterk te eindigen.

Neem nu even een momentje, en sta even stil:

  1. Hoe zorg je ervoor dat je je gewichtsdoelen haalt dit jaar (of er flink overheen duikt!)?
  2. Op welke manier kun je nog wat extra kilo’s eraf realiseren?
  3. Hoe benut je de slanktips die je nu toch al in huis hebt?

Hieronder geef ik je 5 manieren om 2022 sterker en slanker te eindigen

dan waar je nu staat. Zodat je met een ‘Yes ik heb het maar gedaan 💪’ 2023 in gaat.

 

1 Het jaar is pas over untill its over.

Denk niet nu of halverwege december het is al over maar zorg in ieder geval dat je de laatste 2 weken niet te veel lekkere hapjes zoals kazen, kerstbrood met spijs in huis haalt.

Want wat je in december zaait oogst je weer in januari.

Zorg ervoor dat je in januari niet helemaal weer moet opstarten, als je wilt afvallen.

2 Afslanken kun je tot de laatste dag van het jaar.

Er zijn mega veel afslanktips te vinden einde van het jaar om in december nog wat onsjes en kilootjes eraf te krijgen om je doelen te behalen: maak ook nu alvast plannen voor het nieuwe jaar wanneer en hoe je het gaat oppakken. Zo start je het nieuwe jaar weer goed.

Plannetjes voor hoe je bijvoorbeeld de periode voor Sinterklaas gaat aanpakken wat betreft het snoepen. Vroeger begon je al de chocoladeletters, de marsepein en sinterklaas strooigoed al weken ervoor in huis te halen. Haal het dit jaar één tot twee dagen voor de surprise avond pas in huis. Zo boek je resultaat. Of als je het in huis hebt gehaald voor de kids, neem je voor om er niets van te nemen tot op het avondje van Sinterklaas zelf.

Als je etentjes in de feestmaand december hebt ingepland, ga op zoek naar lekkere magere gerechten voor je gasten. Server deze magere gerechten aan een festive gedekte tafel met mooi linnengoed, servies en fonkelende glazen.

3 reflecteer op de doelen die je wel of niet hebt gehaald dit jaar

Wat ging er specifiek super goed afgelopen jaar, wat heeft je verrast en welk eettrucje kun je  meenemen in 2023?  Welke dieettips kun je verder fine tunen.

Wat zou er gebeuren in het nieuwe jaar als je dit doorzet in 2023 om dit nog een stapje beter te maken of nog verder uit te vergroten?

Tip: vlieg dus niet door naar het volgende “shiny object” (weer een nieuw afslankprogramma omdat je nu een beetjes vastloopt en weer wat nieuws wilt). Dus waarom opnieuw het wiel uitvinden?

Wat heb je genegeerd in je eetgedrag dit jaar of een beetje van weg gekeken, wat je eigenlijk niet had kunnen/moeten negeren?

Ga er heen met je gedachten en denk er even over na: het ontbijt, de wijn, het bewegen, het snoepen, het uit eten gaan……

Blijf nadenken over dat stukje en negeer het niet en blijf er een keuzes over maken.

Ga je dit heel 2023 meenemen of besluit je het nu van je af te gooien en ga er actie voor ondernemen. Ga het nu oplossen en haal het uit het hoekje van je hoofd. Denk er even over na en ruim op dat geeft ruimte in je hoofd.

Waar geniet je het meeste van in het eten en wat heeft je plezier gegeven dit jaar in 2022.

Waar kap je mee in 2023? Dit is leuk om er over na te denken als je een afslankdoel hebt.

4 Plan januari al in

Veel van ons plannen heel veel in tot eind november en dan nemen ze afstand van hun gewicht, eet- en beweegplannen.  Ze gaan lekker achterover zitten en zijn ook vrij einde van het jaar.

De winter die inslaat, de eindejaarsdrukte vanwege kinderen die schoolvakantie hebben, werkborrels, afspraken met vriendinnen etc. En we worden pas in januari wakker en is er zomaar eind januari en is er nog geen concreet plan en activiteit geweest. Dan is er blue Monday.. Dit is super zonde, want voordat je het weet zijn er dan weer vier tot 6 weken voorbij in het nieuwe jaar.

Ik wil dat je dat voorkomt. Plan nu al in het nieuwe jaar:

  • Wanneer je weer gaat bewegen
  • Wanneer je in januari naar de supermarkt gaat en de ‘normale’ boodschappen in huis haalt
  • Wat je gaat doen met alle chocola en de flessen wijn die je hebt gekregen
  • Wat je de eerste week als lunch gaat eten
  • Wat je als avondeten gaat koken
  • Welke magere snackjes je inslaat naast de vette kaasjes

Niet alleen je doelen stellen is fijn en goed maar ook het bereiken hiervan is belangrijk en komt neer op de keuze van je actie.

Waar ga je op inzetten, welke activiteiten heb je nodig, ga je heel bewust op inzetten of zie je wel waar het eindigt?

Welke 3 dingen zou je iedere week het meeste moeten doen om dat te bereiken waar je wilt zijn om je dichter bij je gewichtsdoelen te brengen.

Wat is het als je dat iedere dag zou moeten doen om je te brengen richting je doelen. Wat zou er dan gebeuren met je lijf en je gewicht?

Start dan daar direct nu al meer zodat je klaar bent voor januari  en goed kan beginnen zodat je in januari misschien nog kan bijschaven en dingen nog kan toevoegen i.p.v. dat je ingekakt bent in januari.

5 wat heb je in 2023 nodig?

De eerste 4 punten gingen vooral over jou hoe jij je kunt voorbereiden. Maar je bent op een missie met je gewicht als je die …kilo’s wilt afvallen,  dan moet je je zelf in het midden van je Slankreis zetten.

Ga er voor zitten en kijk wat je nodig hebt.

Wat speelde vorig jaar waardoor het niet lukte

Kijk naar je voedingsplan of je het anders wilt hebben

Kijk naar je werkomgeving of daar te veel verleiding is

Kijk in je omgeving wie jowu grootste saboteur is op jouw slankreis

Zo ben je einde van het jaar al  helemaal ingetuned zodat je weet wat je moet doen met de start van 2023.

Naar de inhoud springen