Fruitwater van komkommer, peer en rozemarijn

Benodigdheden:

  • 1 liter water
  • 1 peer
  • ½ komkommer, gewassen
  • 2 takjes rozemarijn

Bereiding

  1. Was de peer en snij deze om het klokhuis heen in plakken.
  2. Maak met een kaasschaaf lange linten van de komkommer.
  3. Doe de plakken peer, komkommer en de takjes rozemarijn in een kan.
  4. Voeg 1 liter water naar keuze toe.
  5. Laat de smaken 1 uur intrekken, in de koelkast.

Fruitwater van gember, sinaasappel en munt

Benodigdheden:

  • 1 liter water
  • 3 cm verse gember
  • 1 sinaasappel, schoongeboend
  • 2 takjes verse munt

Bereiding:

  1. Snij de gember in plakjes en de sinaasappel in schijven.
  2. Doe ze samen met de takjes munt in een kan.
  3. Voeg 1 liter water naar keuze toe.
  4. Laat de smaken 1 uur intrekken, in de koelkast

Tip: gebruik in plaats van gewoon water, bruisend water.

Fruitwater van meloen, appel, basilicum en limoen

Benodigdheden:

  • 1 liter water
  • ¼ Galia meloen
  • 1 Granny Smith appel
  • 1 limoen, schoongeboend
  • 2 takjes basilicum

Bereiding

  1. Verwijder de schil en de pitjes van de meloen.
  2. Snij de vrucht in plakken.
  3. Was de appel en snij om het klokhuis heen in schijfjes.
  4. Snij de limoen in plakken.
  5. Doe de meloen, appel, limoen en basilicum in een kan en voeg 1 liter water naar keuze toe.
  6. Laat de smaken 1 uur intrekken, in de koelkast.

Olivia Wong

wkkgz-it2-2
biamed-wit
equilibre3-2